Een terugblik op 2018

Beste lezers,

Het einde van  2018 nadert met rasse schreden. Het is dan ook het ideale moment om eens terug te kijken en te evalueren hoe 2018 is gelopen. Mooie woordspeling, niet ๐Ÿ˜‰

Het werd een jaar met heel wat sportieve hoogtepunten, maar ook met mindere momenten.

Ik liep 26 wedstrijden, waar ik er 12 van kon winnen ๐Ÿฅ‡. Ik mocht ook 20 keer het podium op. Ik werd tevens vice Vlaams Kampioen op de halve marathon.

Mijn 3 sportieve hoogtepunten van 2018 :

                                                  1. De halve marathon van Venlo

venlo

In Venlo kon ik voor de eerste keer sub 1 u 10 lopen op de halve marathon. Dit is dan ook mijn sportief hoogtepunt. Zelden had ik een beter gevoel dan op deze wedstrijd. Ik liep constant een tempo tussen 3’15”- 3’20” en kon zo loper per loper ophalen, wat wel een kick gaf.

2. De marathon van Enschede

DSC_0785

In Enschede kon ik voor de derde keer sub 2 u 30 lopen op de marathon. Een PR zat er mede door de warme temperaturen helaas niet in. Maar met een tijd van 2 u 29 mag ik meer dan tevreden zijn.

3. Trailwedstrijden

bewerkte foto Peter 2

In 2018 heb ik iets intensiever geproefd van trails. Ik liep onder andere de North C Trail en Trail de Fantomes , waar ik alleen maar warme en positieve ervaringen aan over hou. Ik zou graag nog meer trails lopen, maar er moeten keuzes gemaakt worden helaas ๐Ÿ˜”


Verder ben ik ook heel blij dat ik in 2018 geen enkele blessure heb gehad.๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€ In 2019 meer van dat, pleaseeee. Ik nam hiervoor wel telkens 2 weken relatieve rust na mijn marathons en af en toe een extra dagje rust als ik voelde dat mijn lichaam eraan toe was. Het verstand komt met de jaren๐Ÿง“๐Ÿง“

Sportieve tegenvaller

DSC_2083

De marathon van Torhout,waar ik 2 maanden na de marathon van Enschede aan meedeed om te winnen (daar moet ik flauw niet over doen), was voor mij de grootste sportieve ontgoocheling. Na 28 km kwam ik aan kop van de wedstrijd en voelde de benen nog goed aan. 2 km later was het echter over en out. Het werd een gevecht om de meet te halen. 10 km met krampen lopen/strompelen zou ik niemand aanraden. Ik ben over de limiet gegaan. Desondanks werd ik nog 2s in 2 u 33, dit is zeker niet slecht. Het is wel de wedstrijd waar ik het meeste heb uit geleerd in functie van mijn volgende wedstrijden/marathons.

Beste lezers, wat waren jullie sportieve hoogte-en dieptepunten?

Ik zou jullie en julie naaste omgeving/familie/vrienden het allerbeste willen wensen voor 2019. Moge al jullie wensen uitkomen โค๏ธ.

Keep on running and reading,

Benny

Advertenties

20 gedachten over “Een terugblik op 2018

Voeg uw reactie toe

 1. Voor mij was mn hoogtepunt de eerste deelname aan een Ironman die ik na tegenslag ( blessure na het zwemmen) gefinished ben. Teleurstellend omdat ik veel beter kon maar tevreden dat ik toch deze kon eindigen. Gezien mn voorbereiding zat er veel meer in. Dus dubbel gevoel.
  Voor 2019 hoop ik op blessurevrij (momenteel gekwetst) en gooi op sub 3 op marathon. ๐Ÿ’ช

  Liked by 2 people

 2. Mijn hoogtepunt van 2018 was dat ik zonder blessures kon blijven en verder opbouwen naar lange duur. M’n PR op de Marathon verbrak ik met 20 minuten, doch veel plezier heb ik daar niet aan beleefd. Toch ben ik er trots op dat ik dit heb verwezenlijkt, vooral in steun via m’n coach Jeroen. Pacing in Brussel was echt een topdag van loopfun, ook Les Boucles Ardennaises was afzien en genieten tegelijk. Ik ben voorstander van trails en hoop volgend jaar de EPIC100 tot een goed einde te brengen wat direct het hoogtepunt uit m’n loopcarriรจre kan worden.. Veel succes Benny in 2019!

  Liked by 1 persoon

 3. Indrukwekkend zoveel looptalent.

  Ik ben maar een hรฉle gewone loopster. Wat ouder ook. Ik ben trots dat ik mijn 10e marathon finishte (2e dit jaar) en dat ik nu een runningstreak van inmiddels 37 dagen zomaar aan kan (nog tot 2 januari) En dat ik de 2000 km grens dit jaar ga halen.

  Like

 4. Mijn hoogtepunt was de marathon van Keulen waar ik een dik PR liep. Van 3u31 naar 3u08. Ook eergisteren een nieuw PR gelopen op de 10KM, totaal onverwacht omdat ik na de marathon van Keulen in een ” loopdip ” zit..
  In 2019 loop ik geen marathon, maar ga ik me op de 10KM toeleggen. ( om hopelijk in 2020 te kunnen knallen voor een marathon )

  Like

 5. Het blijft toch indrukwekkend hoe jij de podium plaatsen blijft aaneen lopen . IK wens u voor 2019 nog meer loopplezier , overwinningen en een blessure vrij jaar .
  Mijn hoogtepunten voor 2018 waren mijn deelname aan de 2 Oceans Ultra marathon in Kaapstad en mijn eerste marathon in de bergen ( Zermatt marathon in Zwitserland) .
  Het dieptepunt van 2018 was toen ik eind oktober op training omver ben gereden door een wielrenner en ik mijn schouder heb gebroken . Ik kijk al uit naar 2019 om terug mijn loopdromen te kunnen waar maken ๐Ÿ˜ƒ

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: